De bästa ledarna är de som lär sig – hela tiden

Ledarskapsexperternas metod går ut på att söka, uppfatta och dela information i en föränderlig tillvaro. Foto: Alamy

Tipsa en vän om en artikel

De bästa ledarna är de som lär sig – hela tiden

Dagens ledare måste klara av att befinna sig i en ständig beta-version. ”De som klarar sig är de som konstant lär sig saker”, skriver två ledarskapsexperter.

Annons

”Det bästa sättet att förutse framtiden är att skapa den själv” lyder ett talesätt. Men hur gör man det i en konstant föränderlig tillvaro?

Ledarskapsexperterna Kenneth Mikkelsen och Harold Jarche har utvecklat en metod för att hjälpa ledare att ta kontroll över situationen. De kallar den PKM, Personal Knowledge Mastery. De beskriver metoden, som går ut på att söka, uppfatta och dela information, på Harvard Business Review.

1: Söka. För att klara av flodvågen av information behöver vi smarta filter som bara släpper igenom det relevanta. Det förutsätter ett nätverk av pålitliga människor, som hjälper oss att vaska fram information och såväl öppna ögonen på oss som påpeka att vi har blinda fläckar.

2: Uppfatta. För att begripa något krävs det att vi gör reflektioner, baserade på kritiskt tänkande. Det innebär att väva samman tankar, erfarenheter, intryck och känslor till en insikt, som det går att göra något av.

3: Dela. Utbyte av idéer och erfarenheter med våra nätverk och samarbete med kollegerna är nödvändigt. Det finns massor av digitala hjälpmedel för detta, men grunden för kollektivt lärande är att bygga förtroende.

– Om arbete är lärande och lärande är arbete så handlar ledarskap om att göra lärande möjligt, skriver ledarskapsexperterna.

De hänvisar till en Deloitte studie där 85 procent av respondenterna ska att lärande är viktigt eller mycket viktigt. Ändå säger sig fler företag än någonsin vara oförberedda på att anta utmaningen, enligt samma studie.

– Vi behöver ledare som främjar lärande och som själva är snabba på att ta till sig relevant information, skriver Kenneth Mikkelsen och Harold Jarche.

De skriver att ledare ständigt måste vara observanta på tecken på förändring och kunna reagera omedelbart. De måste utveckla sin förmåga att se de icke uppenbara möjligheterna att koppla ihop folk med idéer.

– Ledare måste lära sig att leva i en ständig beta-version, skriver ledarskapsduon. 

 

Gilla Ingenjörskarriär på Facebook

Av: Elisabeth Vene
Mejla reportern

Kommentarer

Debattinlägg blir automatiskt tillgängliga för andra användare så snart den som skrivit ett inlägg har publicerat det. Var och en ansvarar själv för innehållet i sina inlägg.

Det går inte längre att kommentera denna artikel.

2 kommentarer Sortera: Äldsta överst

5
5
2
Nu visas kommentar 1-5
Nina Jansdotter

”Grattis, du har fått sparken!”

Så vänder du uppsägningen till något positivt. 5

Skapa ett starkt globalt team

Skapa ett starkt globalt team

Lyssna och var lyhörd är nyckelorden.

Stressade människor

Här är chefens viktigaste uppdrag

Värna livet utanför jobbet är högprio. 1

Var femte deltagare i en forskningsstudie fick förhöjda halter av stresshormonet kortisol bara av att titta på en stressad människa.

Sju lyckade steg tillbaka till jobbet

Specialist: ”Det krävs successiv upptrappning.” 9

”Fusk med cv borde tas på större allvar”

”Fusk med cv borde tas på större allvar”

Men vad är arbetsgivarens skyldighet? 2 kommentarer

Musik blockar bort störande ljuden

Musik blockar bort störande ljuden

Ljuddesignern bygger väggar av ljud. 2

Så är nya reglerna för arbetsmiljön

Så är nya reglerna för arbetsmiljön

Trädde i kraft 31 mars.

Jobba utomlands

Ingenjörer toppar utlandslistan

Den utlandsjobbande svensken är ingenjör.

Marina Rantanen

Hur kul är det att driva en start-up?

Karriärbloggaren om att tro på människors inre drivkraft.

Läs mer